Rundt lavlandet på Mallorca

Profile [Inverse profile] Profile
Map [Full screen]
Loading...
Loading map....

På Mallorca er det fjell i nordvest og i nordøst, men mellom badestrendene i Palma og Alcudia er det relativt flatt terreng, kalt Es Pla. Vi tok oss en tur rundt lavlandet for å se hvordan terrenget ser ut.

Fra starten i Palma kjørte vi sørover på strandpromenaden til S'Arenal og deretter på diverse småveier ut av byen og inn på hovedveien sørover. Veien er trafikkert, men etter Puigderros kjørte vi til venstre inn på en sykkelvei. Her er det rolig og fredelig, med unntak av syklister, og når sykkelveien etterhvert ender ut på hovedveien igjen, er også hovedveien blitt mye roligere.

Etter at vi forlot hovedveien første gangen, ble terrenget mye flatere. Den lille stigningen opp fra kysten ble tilbakelagt og det er på tide å legge seg i bukken og komme seg opp i marsjfart, for det er en lang tur til nordsiden av øya. Vi ble også godt hjulpet av en medvind som blåste oss nordover langs kysten.

Etter Sa Sorsa kjørte vi litt feil. For å få en komplett rundtur måtte vi ha kjørt til Ses Salines, men hovedveien så ut til å svinge til Campos og vi fulgte den og GPS-en blindt. Her ble veien veldig trafikkert, så ved neste gjennomkjøring vil det definitivt lønne seg å prøve Ses Salines i stedet.

Ute igjen ved kysten kunne vi nyte utsikten til Middelhavet gjennom grønne olivenlunder. Terrenget ble litt mer kupert, men fremdeles ikke mer enn at vi fløy opp bakkene i medvinden. Den eneste byen vi besøkte på østkysten var Porto Cristo, hvor hovedveien tok oss rett gjennom fritidsbåthavna. Det var på nippet at vi måtte sykle over flytebryggene. Og for å toppe det hele, så måtte vi over turens desidert bratteste bakke på vei ut av byen. Og da mener jeg bratt: 10,1% stigning. Heldigvis var den bare 200 meter lang...

Ved halvveispunktet stoppet vi i Capdepera, en liten småby som omkranser et fort eller lite slott på en høyde nordøst på øya. Der fant vi et lite torg som var beskyttet for vinden og hvor solen stekte og spiste en lengre lunsj. Fra Capdepera og videre ventet motvinden på oss.

I følge lokale eksperter er det slik på Mallorca at ettermiddagen bringer solgangsbris og pålandsvind (fra alle kanter, siden det er en øy). Vi hadde regnet med å få vinden i ryggen på vei fra Alcudia til Palma, men det skjedde ikke. I stedet opplevde vi at morgenens vestavind forble vestavind og gav oss motvind hele veien hjem. Fra Alcudia og tilbake til Palma kjørte vi langs motorveien; ikke på selve motorveien, men på serviceveier som går parallelt med motorveien. Disse veiene er lite trafikkerte og godt vedlikeholdt, men byr ikke på noen store kulturelle eller visuelle opplevelser.

På slutten av turen tok vi for avvekslingens skyld noen avstikkere fra hovedveiene og kjørte på småveier gjennom landsbyer og vinranker før vi dykket ned i trafikken inn til Palma. Siste del av turen gikk rumperistende på strandpromenaden sammen med flere skokker av andre syklister på vei hjem etter en lang dag.

Route data

Ridden3/23/2009
Distance207.9 km
Ascent1275 m
Lowest point0 m
Highest point229 m

Comments

Be the first to add a comment to this route
Your name 
Ride dateIf you have already ridden this route, you can fill in the date you did so here. This will help other users determine if your experiences still apply. Fill in the date with this format: M/d/yyyy
Comment
To verify that you're a normal user and not a spam robot, please enter the two words from the image below in the text box. If you cannot read the words, click the refresh button (the upper button of the three buttons next to the text box) to get new words.

Ride times

Your speedYour time
20 kp/h10:23:37
25 kp/h08:18:54
30 kp/h06:55:45
35 kp/h05:56:21
40 kp/h05:11:48

Places