Rundt Serra de Tramuntana på Mallorca

Profile [Inverse profile] Profile
Map [Full screen]
Loading...
Loading map....

Starten på de første 8 km med klatring...
Starten på de første 8 km med klatring...
Serra de Tramuntana er navnet på fjellkjeden som ligger i nordvest på Mallorca. Det er her de høyeste fjellene og hardeste bakkene ligger. Med utgangspunkt i Palma tok vi oss rundt denne fjellkjeden så langt vi kunne.

Første del av veien er for en transportetappe å regne; den går på lavlandet ut av Palma og østover til Alcudia på nordkysten. Her er terrenget slakt skrånende og lettsyklet. Veien vi valgte går parallellt med motorveien mellom Palma og Alcudia og varierer mellom trafikkert og rolig. For det meste er kvaliteten på veien god.

Fra Alcudia kjørte vi oppover dalen gjennom Pollença og mot de første fjellene. Den første bakken er 8 km lang og har over 5% stigning i snitt til Coll de Femenia. Mellom fjellene ble det sakte tråkking og varmt mens solen stod og stekte fra venstre.

På andre siden av Coll de Femenia går det litt opp og litt ned, men i sum ikke så store endringer før vi skal opp til Túnel de Monnàber på 880 moh. Dette er det høyeste punktet på turen og litt av en stigning. Underveis kommer avkjørselen til Sa Calobra, som vi også har vært på besøk til.

Når man kommer ut av tunnelen på 880 meters høyde, venter en 10 km lang nedoverbakke til Sóller. Vi benytet sjansen til å spise lunsj i Sóller, siden det var litt over halvveis og en god anledning til å ta en pause og få i seg litt mat på veien. Fra Sóller kan man også ta snarveien over fjellene tilbake til Palma dersom veien rundt blir for lang (det samme kan man gjøre fra Escorca før man starter på den lange bakken opp til 880 moh).

Videre fra Sóller venter flere bakker, men nå er det mer antallet enn lengde og høyde som gjør turen hard. Fra Sóller til Palma er det ikke mindre enn 7 bakker av varierende lengde som skal forseres. Som belønning får man kjøre langs nordkysten av Mallorca med et fantastisk utsyn over havet og kysten 3-400 meter nede i fjellskråningen. Det er ingenting å si på utsikten, selv om terrenget er hardt.

Route data

Ridden3/26/2009
Distance230.0 km
Ascent3135 m
Lowest point0 m
Highest point886 m

Comments

Be the first to add a comment to this route
Your name 
Ride dateIf you have already ridden this route, you can fill in the date you did so here. This will help other users determine if your experiences still apply. Fill in the date with this format: M/d/yyyy
Comment
To verify that you're a normal user and not a spam robot, please enter the two words from the image below in the text box. If you cannot read the words, click the refresh button (the upper button of the three buttons next to the text box) to get new words.

Ride times

Your speedYour time
20 kp/h11:30:04
25 kp/h09:12:03
30 kp/h07:40:03
35 kp/h06:34:19
40 kp/h05:45:02

Places

Photos

Starten på de første 8 km med klatring...
Starten på de første 8 km med klatring...
Utsikt til kysten på nordsiden av øya
Utsikt til kysten på nordsiden av øya
En glad syklist som snart er rundt fjellene
En glad syklist som snart er rundt fjellene